Afzakwegers

Uit BulkWiki
Share/Save/Bookmark
Ga naar: navigatie, zoeken
Bascules Robbe

Laatste nieuws over afzakwegers op BulkOnline
Laatste nieuws over afzakwegers op BulkOnline

Stel een vraag over afzakwegers op BulkForum
Stel een vraag over afzakwegers op BulkForum

Vraag een offerte aan voor afzakwegers op BulkOnline
Vraag een offerte aan voor afzakwegers op BulkOnline


Netto afzakweger met vulband dosering. Uitgevoerd met een voedingsband met twee snelheden, geschikt voor producten met variabele stroomeigenschappen
Bruto afzakweger

Afzakwegers worden ingezet waar rechtstreeks gewogen wordt in de zak. In zeehavens bijvoorbeeld wordt suiker afgezakt indien de haven van bestemming geen apparatuur beschikbaar heeft voor de overslag van de goederen.


Inhoud

Typen

  • netto afzakwegers
  • bruto afzakwegers


Geschikte media

Een ijkwaardige afzakweger is voorzien van een volautomatische besturing en geschikt voor het afvullen van droge niet-klevende producten in openmondzakken zoals:

  • veevoeders
  • zandmengsels
  • zeepvlokken
  • pellets
  • enz.


Onderdelen

Weegeenheid

De weegeenheid bestaat uit een hermetisch gesloten "single-point" krachtopnemer waaraan de zakkenklem rechtstreeks opgehangen wordt. Er kunnen 25kg tot max. 30kg zakken gevuld worden met een minimum vulgewicht 10kg.

Doseereenheid

Er wordt gedoseerd met een band op twee snelheden d.m.v.een frequentieregelaar. De band is voorzien van een trommelmotor, morsrand en een afsluitklep (borstel) om het vullen van product te vermijden na het stoppen van de band. De laagdikte van het product op de band is instelbaar (regelschuif). De band wordt gekozen in functie van het product.

Zakkenklem

De pneumatische zakkenklem, is een zware industriële uitvoering uitgevoerd met twee dubbelwerkende persluchtcilinders, elektro-pneumatisch 5/2 ventiel en alle nodige koppelingen + elektrische sturing voor tweehanden-bediening en voetschakelaar en een pré-bevestiging van de lege zak. Zo kan men op een veilige manier de zakken aan de zakkenklem hangen. De handen zijn buiten de gevarenzone van de klemmen tijdens het geven van het commando “sluit de klemmen”. De uitvoering met ovale zakkenklem is geschikt voor zakken met een zakbreedte (lengte vlakke openmond) groter dan 420mm of met een ronde zakkenklem groter dan 300mm.

Weegindicator met volautomatische sturing

De gewichtsindicator en de elektrische sturing zijn ondergebracht in een gelakte kast. De instellingen kunnen per product geprogrammeerd worden (aantal 99). De elektrische sturing met PLC zorgt voor een vol-automatische werking van de afzakautomaat en bevat de nodige schakelaars, drukknoppen en stuurrelais voor het aansturen van de materiaaltoevoer.

Portiek

De portiek waarop de doseerband, de weegunit, zakkenklem en de gewichtsindicator met elektrische sturing geplaatst wordt is voorzien van 4 wielen zodat het geheel verplaatsbaar is(reinigen). Er zijn vier draadstangen met voeten om de weegautomaat stabiel op te stellen tijdens het gebruik. Tevens is er een in hoogte verstelbare steun met rollen onder zakkenklem. Dit om de zakken op te vangen na het lossen van de zak.


Video