Beladingsbalg met spreider

Uit BulkWiki
Share/Save/Bookmark
Ga naar: navigatie, zoeken
WAM Holland

Laatste nieuws over beladingsbalg met spreider op BulkOnline
Laatste nieuws over beladingsbalg met spreider op BulkOnline

Stel een vraag over beladingsbalg met spreider op BulkForum
Stel een vraag over beladingsbalg met spreider op BulkForum

Vraag een offerte aan voor beladingsbalg met spreider op BulkOnline
Vraag een offerte aan voor beladingsbalg met spreider op BulkOnline


Beladingsbalg met spreider
Spreider neergelaten
Vulling tankwagen

Beladingsbalgen met spreider zijn uitermate geschikt voor het efficiënt verladen van droge, stoffige bulkgoederen in gesloten vrachtwagens. De balgen zijn voorzien van interne conussen om de materiaalstroom te garanderen en aan de buitenzijde een dubbelwandige balg om het stof te kunnen verwijderen. Onderaan de balg is een speciale conus in polymeer gecoate SINT met een speciale afdichting voor de vrachtwagens aangebracht.


Inhoud

Spreider

Niet alle producten 'lopen' even goed. Voorbeelden hiervan zijn poedersuiker, aardappelmeel en melkpoeder. Om de optimale vullingsgraad te garanderen, is een spreiderkop ontwikkeld. Hiermee vult u een treinwagon of bulkauto met minder mangaten en bereikt u een aanzienlijke tijdsbesparing.


Werking

Beladingsbalgen zijn geschikt voor het continu beladen van bulkgoederen met een maximale capaciteit van 250m3/h. De onderzijde van de balg kan worden uitgerust met een stofafsluiter voor wanneer de balg wordt opgetrokken. Het toestel kan uitgerust worden met een handmatige bediening of met een elektrische bediening. De aansluitopening aan de kop kan worden aangesloten op een lokale stofafzuiging. Eerst wordt de beladingsbalg naar beneden gelaten vanaf zijn ingetrokken positie tot aan de inlaat van de gesloten vrachtwagen. Vanaf het ogenblik dat de laatste conus de inlaat van de gesloten vrachtwagen raakt, stopt de slappekoordbeveiliging, die buiten de bedieningskast is gemonteerd, het verder zakken van de balg. De eindschakelaars in de aandrijfkast stoppen dan indien nodig het oprollen van de balg als ook het verder afrollen van de balg. De belading kan beginnen, nadat de klep van de silo is geopend. De afsluitconus met een coating van SINT zorgt voor een perfecte afsluiting tussen balg en inlaat van de vrachtwagen. De slappekoordbeveiliging zorgt ervoor dat de balg verder daalt, wanneer de truck zakt door het gewicht van het product. Een niveauschakelaar, geplaatst in het midden van de onderste conus, geeft een signaal wanneer het maximum niveau is bereikt en zorgt voor het intrekken van de balg. Na een wachttijd van ongeveer 10 seconden, wordt de balg terug opgetrokken tot de ingetrokken startpositie, dusdanig dat de externe ventilator het resterende stof kan afzuigen. Indien de balg volledig is opgetrokken, stopt de eindschakelaar het verdere omhoogtrekken van de balg.


Technische eigenschappen en voordelen

  • De flexibele manchet in de combinatie van Neopreen/Hypalon maakt de balg weerbestendig, uiterst resistent tegen slijtage en temperatuur en verhoogt de levensduur.
  • Afsluitconus met niveaumelder gaat omhoog wanneer het maximale niveau bereikt is, en laat de balg langzaam omhoog gaan.
  • De twee hijskabels liggen buiten de productstroom, bewegen de balg zonder kabelslijtage doordat contact met het product wordt vermeden en zorgen niet voor materiaalaantasting en slijtage.


Opties

  • Dubbelwandige balgen met optioneel interne stalen conussen.
  • Balgen in Neopreen/Hypalon (optie voedingsmiddelen geschikte uitvoering) of KevlarControle paneel met afstandsbediening.
  • Beschikbaar met enkele of dubbele capacitieve niveauschakelaar, roterende niveaumelders of trilvork.
  • Trilmotor op de uitlaat beschikbaar.
  • Afsluiters om productverlies en bevuiling te vermijden.
  • Metalen delen die in contact komen met product in slijtvast staal.


Video