Filtermedia

Uit BulkWiki
Share/Save/Bookmark
Ga naar: navigatie, zoeken

Laatste nieuws over filtermedia op BulkOnline
Laatste nieuws over filtermedia op BulkOnline

Stel een vraag over filtermedia op BulkForum
Stel een vraag over filtermedia op BulkForum

Vraag een offerte aan voor filtermedia op BulkOnline
Vraag een offerte aan voor filtermedia op BulkOnline


Stoffilter
Filterdoek voor ATEX toepassingen

Om stoffen te scheiden is een filtermedium nodig. Filters zijn een hulpmiddel om aangeboden materialen of signalen al dan niet door te laten. Het kan gaan om een vaste stof, vloeistof of gas maar ook licht of geluid kunnen gefilterd worden. Bij filtratie kan een mengsel gescheiden worden aan de hand van bijvoorbeeld de korrelgrootte. Het filter kan gaatjes hebben en alles wat kleiner is dan de gaatjes wordt doorgelaten en alles wat groter is niet. Vele andere scheidingscriteria zijn mogelijk.


Filtermedia voor het scheiden vaste stoffen uit lucht

De materialen waaruit deze filtermedia zijn opgebouwd - meestal polypropyleen of polyester – kunnen óók nog behandeld zijn met coatings of een oppervlaktemembraan. Hiermee worden de lossende eigenschappen verbeterd (PTFE - Teflon®), geleidbaarheid (afvoeren statische elektriciteit/antistatische eigenschappen) of vlamvertragende functie verkregen.

  • Cellulose (papier)
  • Technisch textiel
  • Naaldvilt
  • Non-woven - textielvlies door samensmelting van bicomponentvezels (spunbonded).


Scheiden vast stoffen uit een vloeistof

  • Zandfilters, gebruikt in waterzuivering
  • Zeven een meestal grovere vorm van filter, die vaste stoffen uit een vloeistof kan filteren, of grotere voorwerpen van kleinere kan sorteren. Een zeef wordt ook gebruikt om bijvoorbeeld poeders regelmatig te kunnen verdelen.