Hamermolens

Uit BulkWiki
Share/Save/Bookmark
Ga naar: navigatie, zoeken
TEMA

Stel een vraag over hamermolens op BulkForum
Stel een vraag over hamermolens op BulkForum


Hamermolen met de deuren open
Hamermolen in een meelfabriek
Hamermolen met vast hamers
Rotoren in revisie
Hamermolen rotor

Een hamermolen is een machine die materiaal verkleind d.m.v. snel ronddraaiende hamers, die eventueel scharnierend met de rotor verbonden zijn. Hamermolens zijn uitermate geschikt is om plakkerige en clustervormende materialen tot kleinere deeltjes te vermalen. Onderin bevindt zich een zeef, die het product afvoert zodra de gewenste korrelgrootte is bereikt.


Inhoud

Werking

Met een hamermolen die bestaat uit een rotor en snel ronddraaiende hamers kunt u het aangevoerde materiaal uiteenslaan in kleinere deeltjes. Die deeltjes vallen door een zeef en u kunt ze verder laten verwerken in uw proces.


Toepassingen

De hamermolen is oorspronkelijk ontwikkeld voor de deeltjesverkleining van mineralen, maar kent intussen een breed scala aan toepassingen. Zo wordt het onder meer gebruikt bij het vermalen van graan, en bevindt zich een hamermolen in een autoversnipperaar voor het recyclen van autowrakken. Met hoge snelheid verkleinen is geschikt voor een groot aantal afvalmaterialen, delen van bomen en hout uit de sloop.


Voordelen

  • Hoge verwerkingscapaciteit
  • Stationaire en mobiele typen
  • Eenvoudig
  • Veel soorten materiaal te vermalen


Nadelen

Ze hebben als nadeel dat ze veel stof genereren en dat de korrelgrootte van het product nogal varieert. Ze zijn ook niet erg efficiënt en kunnen nogal wat warmte ontwikkelen.


Video


Zie ook