Monstername schroefassen

Uit BulkWiki
Share/Save/Bookmark
Ga naar: navigatie, zoeken
Van Beek

Laatste nieuws over monstername schroefassen op BulkOnline
Laatste nieuws over monstername schroefassen op BulkOnline

Stel een vraag over monstername schroefassen op BulkForum
Stel een vraag over monstername schroefassen op BulkForum

Vraag een offerte aan voor monstername schroefassen op BulkOnline
Vraag een offerte aan voor monstername schroefassen op BulkOnline


Een voorbeeld van een monstername schroef: de Sample Screw van Van Beek

Een monstername schroefas is een cilindrisch werktuig dat met gebogen bladen door draaiing een steekproef van materiaal neemt. Monstername schroeafssen worden toegepast bij het nemen van productmonsters uit vaten, hoppers of in-line (bijvoorbeeld achter een uitloop of in een valpijp). Met behulp van een kleine transportschroef wordt op een veilige manier een monster van het materiaal uit de productstroom genomen zonder het proces te verstoren. Omdat een schroef wordt gebruikt zijn op deze manier ook slechtlopende materialen te controleren.


Inhoud

Toepassing

Deze monsternemers worden onder meer ingezet in de zuivel-, voedingsmiddelen-, farmaceutische en chemische industrie. Er kunnen monsters worden genomen van onder meer:

  • poeders
  • vlokken
  • granulaten
  • flakes
  • pellets.

De monstergrootte en frequentie zijn instelbaar.


Eenvoudig in te passen

Een monstername schroefas is eenvoudig in te passen in een productielijn. Bunkers, silo’s, hoppers of bulkoverslagen hoeven in de meeste gevallen niet of nauwelijks te worden aangepast. Een kleine doorvoer in de wand is voldoende om de niet-aangedreven zijde van de monstername schroef er doorheen te steken. De luchtmotor of elektromotor met reductor die de schroef aandrijft, blijft aan de buitenkant.


Voordeel t.o.v. andere typen monsternemers

Een reeds genoemd voordeel van monsternemers als de monstername schroef ten opzichte van andere typen monsternemers is dat deze ook monsters kan nemen uit slechtlopende materialen. Een ander voordeel van monstername schroeven is dat zij eenvoudig uit elkaar te halen zijn voor een snelle en volledige reiniging. Hierdoor zijn ze ook inzetbaar voor hygiënische toepassing.


Zie ook


Bronnen

  • Van Beek