Roosterschuiven

Uit BulkWiki
Share/Save/Bookmark
Ga naar: navigatie, zoeken

Laatste nieuws over roosterschuiven op BulkOnline
Laatste nieuws over roosterschuiven op BulkOnline

Stel een vraag over roosterschuiven op BulkForum
Stel een vraag over roosterschuiven op BulkForum

Vraag een offerte aan voor roosterschuiven op BulkOnline
Vraag een offerte aan voor roosterschuiven op BulkOnline


Roosterschuif in een stal
Roosterklep

Roosterschuiven zijn onderdeel van een systeem van roosterkleppen. Het medium ligt bovenop rooster of gleuvenvloer waarna het door middel van een schuif verplaatst wordt en door de zwaartekracht tussen de gleuven valt. Ook is het mogelijk dat het rooster zelf de afstand tussen de gleuven kan dichten door bijvoorbeeld opblaasbaar te zijn.


Inhoud

Werking

Roosterschuif

De roosterschuif heeft een geheel gesloten frame met een zachte rubberstrook (staand PU-rubber 6 mm, ± 3 cm uitstekend), die zich automatisch in de juiste werkstand voor beide richtingen instelt. De constructie is als een grote raamtrekker en is zelfreinigend. De extra schrapers voor de achterrand van de ligboxen zijn in de breedte nauwkeurig instelbaar. Voor de aandrijving heeft u keuze uit verschillende systemen: staaldraad, combinatie ketting-staaldraad, polyester touw of hydraulische schuifstang.

Roosterklep

Het systeem bestaat uit twee stukken pvc die in het rooster geschoven worden. Het ene stuk is gebogen (zie foto) en het andere stuk heeft een lange rubberen flap die de spleet afsluit. Doordat de klep redelijk ver onder het loopoppervlak van het rooster hangt, heeft de mest een hoge valsnelheid – valhoogte 220 mm - waardoor de mest eenvoudig door het klepsysteem glijdt. Kunststof afstandhouders – die haaks in de spleet staan - houden het klepsysteem op zijn plek. Om deze houders te kunnen plaatsen, hebben alle vloeren kleine uitsparingen aan de spleetzijde van het vloerelement.


Toepassingen

  • Stallen
  • Droge stoffen