Reduceertoestellen: verschil tussen versies

Uit BulkWiki
Share/Save/Bookmark
Ga naar: navigatie, zoeken
(Nieuwe pagina aangemaakt met 'Category:Afsluiters en kleppen{{Knoppen}} <noinclude><!------------------------------------------------ * LEES DIT EERST !!! * Via dit vak kunt ...')
 
Regel 1: Regel 1:
 
[[Category:Afsluiters en kleppen]]{{Knoppen}}
 
[[Category:Afsluiters en kleppen]]{{Knoppen}}
<noinclude><!------------------------------------------------
+
[[Afbeelding:Reduceertoestel.jpg|thumb|200px|Reduceertoestel]]
*                    LEES DIT EERST !!!
+
'''Reduceertoestellen''' hebben als doel een wisselende druk van een bepaald medium terug te brengen tot een lagere, constante druk. Bij normale toepassingen van drukreducties zijn direct gestuurde reduceertoestellen geschikt. Wordt een allerhoogste graad van nauwkeurigheid verlangd dan moeten reduceertoestellen met aanvullende energie gebruikt worden, de zogenaamde pilootgestuurde ventielen.
* Via dit vak kunt u de inhoud van deze pagina op BulkWiki aanpassen.  
+
 
* Misbruik van deze mogelijkheid door het vandaliseren van een van deze
+
 
* pagina's zal tot gevolg hebben dat u DIRECT de toegang tot BulkWiki
+
==Constructie==
* ontnomen zal worden via het blokkeren van uw IP-adres.
+
Een reduceertoestel bestaat uit een [[Regelkleppen|regelklep]] die bediend wordt door een membraan dat door een veer of door gasdruk onder spanning gehouden wordt. Als de druk te laag wordt zal het membraan de klep verder openen zodat er meer gas of vloeistof toestroomt. Als de druk hoger wordt zal de klep weer wat sluiten. 
*
+
 
* Alle aanpassingen van de hoofdpagina/producten/pagina's horen eerst op de
+
 
* overlegpagina te worden voorgelegd, omdat niet iedere wijziging op de
+
==Werking==
* hoofdpagina/producten/pagina's door iedereen als een verbetering wordt ervaren
+
[[Afbeelding:Reduceertoestel_schema.jpg|thumb|200px|Schematische weergave van het werkingsprincipe van een reduceertoestel]]
* is de kans groot dat, ook al betreft het een serieus bedoelde aanpassing,  
+
Instelknop (1) en [[Spindels|spindel]] (2) brengt spanning op veer (3), wat een kracht op membraan (4) aanbrengt. Aan de andere zijde van het membraan staat de druk van het medium (5), welke in open verbinding staat met de druk aan de uitgang (8) van het ventiel. Als bijvoorbeeld de druk aan de uitgang zakt, dan drukt de veer klep(6) verder open.
* dat deze wordt teruggedraaid.
+
 
* (Ook zijn bepaalde pagina's beveiligd dit is om misbruik te voorkomen)
+
 
*
+
==Keuze==
*
+
Bij de keuze van een geschikt type reduceertoestel wordt gelet op het soort medium, het gewenste bereik van de aanvoer- en uitgangsdruk, de gewenste doorstroming (debiet), de regelnauwkeurigheid. De doorlaatopening van het reduceertoestel dient groot genoeg te zijn om bij de aangesloten gebruiker een drukstijging te bewerkstelligen. 
* Graag pas na de /noinclude tag hieronder beginnen met de tekst die op de pagina komt:
+
 
*
+
 
-------------------------------------------------></noinclude>
+
==Toepassingen==
 +
* [[Drukvaten]]
 +
* [[Drukregelaars]]
 +
* [[Drukfilterinstallaties]] 
 +
 
 +
 
 +
==Video==
 +
<youtube>YgnwuTJB-wc</youtube>
 +
 
 +
 
 +
== Externe links ==
 +
* [http://www.pneumatica.be/productie/reduceerventiel.htm pneumatica.be]

Versie van 13 jun 2013 om 07:28

Stel een vraag over reduceertoestellen op BulkForum
Stel een vraag over reduceertoestellen op BulkForum


Reduceertoestel

Reduceertoestellen hebben als doel een wisselende druk van een bepaald medium terug te brengen tot een lagere, constante druk. Bij normale toepassingen van drukreducties zijn direct gestuurde reduceertoestellen geschikt. Wordt een allerhoogste graad van nauwkeurigheid verlangd dan moeten reduceertoestellen met aanvullende energie gebruikt worden, de zogenaamde pilootgestuurde ventielen.


Inhoud

Constructie

Een reduceertoestel bestaat uit een regelklep die bediend wordt door een membraan dat door een veer of door gasdruk onder spanning gehouden wordt. Als de druk te laag wordt zal het membraan de klep verder openen zodat er meer gas of vloeistof toestroomt. Als de druk hoger wordt zal de klep weer wat sluiten.


Werking

Schematische weergave van het werkingsprincipe van een reduceertoestel

Instelknop (1) en spindel (2) brengt spanning op veer (3), wat een kracht op membraan (4) aanbrengt. Aan de andere zijde van het membraan staat de druk van het medium (5), welke in open verbinding staat met de druk aan de uitgang (8) van het ventiel. Als bijvoorbeeld de druk aan de uitgang zakt, dan drukt de veer klep(6) verder open.


Keuze

Bij de keuze van een geschikt type reduceertoestel wordt gelet op het soort medium, het gewenste bereik van de aanvoer- en uitgangsdruk, de gewenste doorstroming (debiet), de regelnauwkeurigheid. De doorlaatopening van het reduceertoestel dient groot genoeg te zijn om bij de aangesloten gebruiker een drukstijging te bewerkstelligen.


Toepassingen


Video


Externe links